Прием во лудница

Виц на денот
фото Архива

При посета на психијатриска болница Трпе го прашува директорот на кој начин одлучуваат кого ќе примат на лечење во болницата. Директорот одговорил:
– Многу едноставно, го ставаме пред када полна со вода и му даваме лажичка, чаша и канта и му кажуваме од кадата најбрзо што може да ја испразни водата.
– Аха, разбирам, вели Трпе, – оној кој е нормален почнува да ја вади водата со канта.
– Не, вели директорот – оној кој е нормален ќе ја извади затката од кадата. А вие сакате соба со балкон или без?

Видео на денот