Лесковчанка му се заканувала на поранешниот дека ќе го убие

фото Архива

Целиот случај всушност се случил попладнето на 14 април пред куќата на овој млад човек.

Поднесена е кривична пријава против 42-годишната М.П.од Лесковац затоа што му се заканувала на своето поранешно момче дека ќе го убие и и била одредена забрана да се приближува до овој триесетгодишен млад човек, потврди полицискиот оддел во Лесковац.

Целиот случај всушност се случил попладнето на 14 април пред куќата на овој млад човек.

– Таа константно ме прогонува скоро 25 дена. Таа ме следи со автомобил, пишува нон стоп разни пораки и се заканува, сето тоа поради сомнежот дека сум ја изневерил со друга девојка. И покрај тоа што не сме биле во врска долго време, таа така ја сфатила. Капката што ја прелеа чашата се случи завчера кога таа затруби под мојот прозорец и се закани дека ќе ме убие со пиштол. Веднаш повикав полиција и тие ја уапсија и и одредија мерка забрана за приближување – вели 30-годишниот Н.С.

Полицијата потврди дека целиот случај е проследен до јавното обвинителство за понатамошна обработка. Инаку, овие двајца од Лесковац стапиле во врска пред осум години. Тие ја прекинаа пред две години, како што тврди овој млад човек, по нејзина иницијатива.

Една година пред тоа го пријавила за загрозување на безбедноста поради наводна закана „дека таа ќе заврши како Ксенија Пајчин“. Н.С заврши во затвор и, како што вели, прогонот започнал веднаш по неговото излегување на слобода.

Видео на денот