• поранешниот

Поранешниот градоначалник на Њујорк и адвокатот на Трамп повеќе нема да можат да практикуваат адвокатура

Државата ујорк ја суспендираше дозволата на адвокатот Руди Џулијани, адвокатот на Доналд Трамп, за вршење на адвокатска дејност. 77-годишниот адвокат и поранешен градоначалник на Њујорк беше клучен за истрагата на Доналд Трамп за наводната политика за меѓусебно плаќање што ја играше Џо Бајден во Украина за време на администрацијата на Обама, која ја покрена постапката …

Поранешниот градоначалник на Њујорк и адвокатот на Трамп повеќе нема да можат да практикуваат адвокатура Read More »