Ќе нема расправа за Талат Џафери, бидејќи мнозинството го отфрли дневниот ред

Талат Џафери
Талат Џафери / Фото: МИА

„Вие што сте на плата и уште си е.авате мајката“, „Бегај бе таму, сус“, се дел од трансперентите кои пратениците на ВМРО ДПНЕ ги држеа пред себе на Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, на која почна расправата по пријава од опозицијата, дека претседателот на Собранието Талат Џафери, го прекршил Етичкиот кодекс и ги навредил службениците.

Џафери не дојде на комисиската расправа што се води за него. Тој е поканет на седницата, но нема обврска да присуствува.

Ова е првпат Комисијата да расправа за прекршување на Етичкиот кодекс од страна на пратеник и тоа од претседателот на Собранието.

Опозицијата достави пријава за тешка повреда на етичкиот кодекс.

Ќе нема расправа за Талат Џафери, бидејќи мнозинството го отфрли дневниот ред

Видео на денот