Им донираат илјадници долари поради него: Дрејк ги направи славни овие деца од Африка! (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

Танцувачкиот предизвик „Toosie Slide“ на раперот Дрејк донесе многу радоста за време на пандемијата од коронавирусот, а тој го искористи да им помогне на афричките деца да станат вирални со своите движења.

Имено, Масака племето кое се состои од сирочади од Уганда, кои имаат луди танцувачки движења и вештини, ја објавија нивната верзија на „Slide“ предизвикот во петокот на пладне.

Кога раперот Дрејк го објави ова видое на неговиот профил на Инстаграм, интернетот експлодираше, како и популарноста на Масака децата.

Суна Хасан, основач на организација која се грижи за тие деца за странските медиуми изјавила:

– Децата сакаа да учествуваат во предизвикот, бидејќи ја сакаат ова песна и се надеваа дека Дрејк ќе ги забележи, иако е втора снимка – рекла таа.


Децата веднаш станаа популарни на Тик Ток, Твитер и Инстаграм, а тоа Дрејк го забележал ѝ испратил порака на Сузан за да ја праша дали може да го објави видеото со децата на неговите социјални мрежи.

Таа прифатила и останатото е историја…

Хасан открила дека децата плачеле од среќа и дека наредниот ден тоа го прославиле со многу повеќе танц.

Масака децата на Инстаграм наеднаш ги заследија 120.000 следбеници и примија илјадници долари донација од целиот свет.

Видео на денот