ФОТО | Рајот има розова и циклама нијанса: Цветната дама од Оптичари – Снежана Даскаловска

Фото: Приватна архива

Госпоѓа Снежана Даскаловска е дипломиран економист, има светководствено биро во Битола и активно работи веќе цели 27 години. Останатиот дел од денот го минува посветувајќи им се на нејзините преубави цвеќиња и растенија и секако, уживајќи во прекрасното дворче.

фото – приватна архива

-ЦВЕЌИЊАТА, МОЈАТА ГОЛЕМА ЉУБОВ, ГИ САКАМ ОТКАКО ЗНАМ ЗА СЕБЕ, ВЕЛИ СНЕЖАНА И НИ ОБЈАСНУВА ДЕКА ОВАА ЉУБОВ ЈА НАСЛЕДИЛА ОД МАЈКА Ѝ, КОЈА ИСТО ТАКА, МНОГУ САКАЛА ЦВЕЌИЊА. 

Нејзиното дворче е нејзин рај. И главна за уредување на дворот е таа самата, а ѝ помагаат ќерката и сопругот за косење на тревата.

Дворот се протега на околу 200 квадратни метри, а се наоѓа во населбата Оптичари во општина Битола.

– МОЈОТ ДВОР Е РАСЦВЕТАН ОД МАРТ ДО ДЕКЕМВРИ, ДОДЕКА ПАДНЕ СНЕГ, ВЕЛИ СНЕЖАНА.

Оваа извонредна „цвеќарка“ има повеќе од 50-на различни видови на цвеќе.

-Најмногу имам јалдзи, петунии, сардели, хризантеми…, весело ни раскажува. 

Инаку, за дворот да изгледа овака како што изгледа, како од бајка, односно за убавината без која не може Снежана, таа во просек дневно му посветува…

Целиот текст прочитајте го ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

Видео на денот