Емина Јаховиќ ќе го тужи Мустафа за 26 месеци неплатена алиментација: „Не им е платено здравствено осигурување на децата“

Instagram
Instagram

Емина Јаховиќ (39) законски ќе бара правда затоа што нејзиниот поранешен сопруг Мустафа Сандал не плаќал алиментација за неговите синови Јаман и Јавуз цели 26 месеци.

Како што дознава „Telegraf“ , Емина посочила дека нема да го прифати фактот дека Мустафа не ги исполнува своите обврски особено она што тој се обврзал да го покрие, кога станува збор за трошоците.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)


Освен алиментација, Мустафа не ги плати трошоците за летен одмор, изнајмување возило и плата на возачот, што се и негови обврски, склучени со договорот што го имаа кога го решија прашањето за алиментација и трошоците , изјави извор за „JETSET Telegraf“

Постои и здравствено осигурување за децата, што Мустафа, како што вели Емина, исто така, не го регулирал, додава изворот.

Во Турција се прошири приказна дека Мустафа не ги регулирал своите обврски само два месеца, поради пандемијата на коронавирусот. Сепак, сето тоа траело многу подлго, поточно цели 26 месеци, а тие се разведоа пред 32 месеци. Значи, голем дел од тој период и сите трошоци паднаа на грбот Емина. Таа нема да го прифати тоа, вели изворот.

Според изворот, Мустафа исто така морал да и плати 15.000 турски лири (околу 1.700 евра) лично на Емина, за нејзините трошоци и 10.000 за нивните синови (1.130 евра).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)


Не зборувам за личност чија финансиска состојба не е добра и која е во неволја. Ако еден ден неговата финансиска состојба биде лоша, ќе работам и за него. Но, знам дека не е. Правда има кога станува збор за мајчинството и татковството, како и за сите работи во животот. Целата моја борба не е само за мене, туку за оваа скала на правда да работи во полза на сите жени во оваа ситуација, изјави Јаховиќ во разговорот со новинарот Угур Алкапар и весникот „Пошта“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Да потсетиме, Емина и Мустафа се разведоа во 2018 година.

Мустафа не плаќаше алиментација за нашите синови Јаман и Јавуз повеќе од две години. Сите одговорности ми преминаа на мене. Требаше да купи куќа во Белград, но не го стори тоа. Имавме и договор за покривање на детското здравствено осигурување. Денот кога се почувствував најлошо беше кога ги однесов децата на лекар и дознав дека не им е платено здравствено осигурување, изјави неодамна пејачката за „Стори“.

Видео на денот