Двете братчиња кои беа исчезнати се пронајдени здрави и живи

Велес / Фото: МИА

Две братчиња од Велес на возраст од четири и осум години се вратиле дома здрави и живи откако во саботата исчезнале од нивниот дом во Велес. Децата за исчезнати биле пријавени од страна на нивниот татко С.Б. (39). На полицискитте иследници тој им појаснил дека братчињата излегле од дома околу 19.30 часот и не се вратиле назад.

– Во добра состојба се, на родителите им кажале дека излегле да се прошетаат, па се заиграле. Преноќиле кај некое другарче. На возраст од четири и осум години се – потврди Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

Две деца од Велес изглегле од дома и не се вратиле, семејството ги бара

Видео на денот