Дигитална видеопромоција: Драмски текстови и етиди од Миа Николоска

Во издание на Македонскиот центар на ИТИ/Продукција излезе е-книга со драмски текстови на младата драмска авторка и драматург Миа Николоска. Книгата ги содржи драмскиот текст „инКВИЗиција“ и драмските етиди „Смелл-лост“ и „Тим-обајл“.

Дигиталната видеопромоција на е-книгата се одржа со целодневно споделување на социјалните мрежи. Авторката Миа Николоска е студент на Одделот за драматургија, драмско пишување и сценаристика на ФДУ – Скопје.

Македонскиот центар на ИТИ/Продукција го поддржува и го истакнува развојот на современата домашна женска драматургија и драматика со меѓународна дигитална промоција и дистрибуција, а ги поддржува и авторките и авторите на современата домашна младинска и возрасна драмска уметност.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 32, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 23-25 мај 2020)

Прочитајте и...  Програмски содржини: Националната галерија ја прилагоди годишната програма

Прочитај повеќе

Програмски содржини: Националната галерија ја прилагоди годишната програма

Тони Димков

Книжевен превод: Девет приказни за далматинските „галеби“

Тони Димков

Збирка раскази: „Не правете им сенка на гробовите“ од Дијана Петрова

Тони Димков

Издание на „Арс либрис“: „Курвински хроники“ од Александар Русјаков

Тони Димков

Публицистика: Галерија на успешни македонски иселеници во книгата „Патот на успехот“

Тони Димков

Ликовна изложба во „Ко-Ра“: Колоритна фасцинација од македонскиот пејзаж

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Ново издание од „Макавеј“: Поетската книга „Од исто тесто“ носи стихови за смртта и надежта

Тони Димков

Мали камерни состави: Jубилеен концерт на виолинистката Пламенка Трајковска

Тони Димков

Интервју со Крсте Роџевски: Ми недостига стариот звук, оти во него има ем наивност ем интензитет

Тони Димков

Разговор со Марија Зафирова: „Училница“ е онлајн простор создаден со шарм, љубов, волја и знаење

Тони Димков

Онлајн предавање: „Локомотива“ открива „Други простори“

Тони Димков

Скопско лето: Програмата почнува, строго ќе се почитуваат протоколите

Тони Димков