8 C
Скопје

Tag : ИТИ

Култура

Македонскиот центар на ИТИ испрати порака по повод Светскиот ден на операта

Слободен печат
Македонскиот центар на Интернационалниот театарски институт ИТИ/Продукција ја пренесе пораката по повод Меѓународниот ден на операта (25.10.2020), чиј автор е композиторот Љубомир Бранѓолица, а видеопораката...
Културен печат

Дигитална видеопромоција: Драмски текстови и етиди од Миа Николоска

Тони Димков
Во издание на Македонскиот центар на ИТИ/Продукција излезе е-книга со драмски текстови на младата драмска авторка и драматург Миа Николоска. Книгата ги содржи драмскиот текст...
Културен печат

Танцот е движечка сила од проткаени срца

Тони Димков
Танцовиот одбор на Македонскиот ИТИ Центар го избра балетскиот педагог и солист на националниот балет Александар Хаџиманов да ја состави македонската порака по повод Меѓународниот...