Арсовска: Скопјани нема да бидат тажни и оштетени за Нова година

Данела Арсовска
Данела Арсовска / Фото: Фејсбук, Данела Арсовска

И покрај тоа што Градот го прекина договорат за новогодишно украсување на Скопје, тежок речиси 250 илјади евра, сепак се планира скромно одбележување на празниците.

Скопјани нема да бидат тажни ниту оштетени за Нова година. Ќе се организира скромно одбележување, кое нема да чини толку пари. Во услови на енергетска криза во која не се знае дали ќе има улично осветлување, не може да се зборува за новогодишно украсување – вели градоначалничката Данела Арсовска.

Околу тоа дали Град Скопје ќе треба да плати отштета за раскинување на договорот, Арсовска вели дека се надева дека фирмата „Линк медиа плус“ ќе покаже општествена одговорност и разбирање за ситуацијата.

Градот Скопје годинава ќе биде украсен за 240.000 евра

Видео на денот