За неколку дена, во Шуто Оризари фрлени 135 кубни метри кабаст отпад

фото: ЈП „Комунална хигиена“

Во рамките на акцијата за пролетно генерално чистење на општината Шуто Оризари, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ во текот на денешниот ден започнаа со расчистување обемна дива депонија лоцирана на булеварот Македонско-косовска бригада, информираат од ова јавно претпријатие.

– Во специјалните садови што Претпријатието ги постави на шест локации во оваа скопска општина досега беа одложени вкупно 135 кубни метри кабаст отпад.ЈП „Комунална хигиена“ секојдневно реализира и активности за рачно и машинско метење и миење улиците Шуто Оризари и Нов живот, како и на сите автобуски постојки лоцирани во општината Шуто Оризари – велат од ЈП „Комунална хигиена“.

Видео на денот