Tag : Кабаст отпад

Вести Скопје

Бранѓолица: Доколку граѓаните сметот го одлагаат во пропишаното време контејнерите нема да бидат преполни, апел да не се фрлаат запалливи материи (ВИДЕО)

Слободен печат
На повеќе локации на територијата на градот Скопје, граѓаните на јавни површини минатата недела одложиле над 150 стари кревети, триесетина електрични шпорети, околу 100 собни...
Вести Скопје

Општина Кисела Вода бесплатно ќе собира кабаст отпад

Слободен печат
Општина Кисела Вода од понеделник започнува со проект за собирање на кабаст отпад од домовите на своите жители. – Секој работен ден, во периодот од...
Вести Скопје

Не го фрлајте мебелот кај ќе стигнете, јавете се на телефон и ќе ви го земат од дома

Општина Карпош и ЈП Комунална хигиена денеска ги потсетија граѓаните кабастиот одпат соодветно да го депонираат. Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и директорот на...
Вести Скопје

Се бришеа графити со говор на омраза

Денеска по повод Светскиот ден на чистењето, со градоначникот Петре Шилегов и директорот на ЈП „Комунална хигиена – Скопје“ Абдусамед Шабани ја најавивме акцијата за...
Вести Скопје

Џабе акциите за собирање отпад, полесно е троседот да се фрли во Вардар

В сабота се одбележува светскиот ден на чистењето – World cleanup day. По тој повод скопските општини организираат акции за собирање на кабастиот отпад од...
Вести Скопје

Викендов во Аеродром ќе се собира кабаст отпад

Слободен печат
Контејнери за собирање кабаст отпад ќе бидат поставени на три локации во Општина Аеродром од 21 до 24 септември. Граѓаните ќе можат да го оставаат...
Вести Скопје

Акција за собирање кабаст отпад во Кисела Вода

Слободен печат
Општина Кисела Вода  и ЈП „Комунална хигиена” – Скопје, по повод Светскиот ден на чистењето, ќе спроведе акција од 21 до 24 септември за собирање кабаст...
Вести Скопје

Подигнати 40 кубни метри кабаст отпад од општина Чаир

Слободен печат
Екипите на ЈП „Комунална хигиена“–Скопје подигнаа и транспортираа вкупно 40 кубни метри кабаст отпад, во рамките на акцијата што се одвиваше во периодот од 16 до...
Вести Скопје

Акција за собирање кабаст отпад од 16-19 јули, во општина Чаир

Слободен печат
Во периодот од 16 до 19 јули 2019 година,  ЈП „Комунална хигиена“–Скопје  ќе спроведе акција за собирање кабаст отпад во општината Чаир. За таа цел, на четири локации во...
Вести Скопје

Кисела Вода го исфрли отпадот од опожарените станови

Слободен печат
Акција за изнесување на кабаст отпад од опожарените станови на семејствата од зградата на улицата „Народни Херои” и транспортирање до Дрисла, спроведе вчера Општина Кисела...