Во тек се преговори за ЕСМ да го преземе управувањето со топланата Скопје Север

Фото: Google Street View

Топланата Скопје Север и АД ЕСМ денеска ги завршуваат преговорите и треба да потпишат договор за деловно техничка соработка, со што ЕСМ го презема управувањето со топланата и затоплувањето на нејзините корисници, соопшти премиерот Димитар Ковачевски.

 Раководството на Топланата „Север” денеска е на состанок во АД ЕСМ каде треба да ги заврши  преговорите, да потпишат договор за деловно техничка соработка и да се обезбеди затоплување на граѓаните во општините Чаир и Бутел, како и на институциите, градинките и училиштата, со оглед на тоа дека ЕСМ го презеде затоплувањето и на тој дел – изјави Ковачевски, одговарајќи на новинарски прашања по настанот за завршување на изградбата на магистралниот гасовод Неготино – Кавадарци – Битола.

Претхдно АД ЕСМ објави дека испораката на топлинска енергија тече непречено и така и ќе продолжи и во следниот период, како и дека за декември е обезбеден природен гас од „Макпетрол пром – гас” и топлинска енергија од ТЕ-ТО.

Видео на денот