ВИДЕО+ФОТО: Храбри кучиња спасиле млада сурферка која почнала да се дави со разбрануваните води

Кучуња спасувачи
Фото: Instagram

Запознајте ги Игор и Луна, кучиња спасувачи од Италија, кои благодарение на нивната брза реакција спасија 15-годишна сурферка кој започнала да се дави во разбрануваните води.

Нивниот херојски чин е документиран, а видеото за кратко време стана хит на социјалните мрежи.„Луна, млад лабрадор со медова боја на крзно, успеа прва да стигне до сурферката. Заедно со Игор, таа започна тежок маневар да се врати на брегот, а цело време сурферkata се држеla до нив. Во меѓувреме, на помош пристигнале и луѓето спасувачи и се сè завршило добро“,
напишале на фејсбук – профилот од SICS – Scuola Italiana Cani Salvataggi, италијанско училиште за обука на кучиња спасувачи.

Ова не е прв пат кучиња како нив да спасат нечиј живот.„Италијанското училиште за обука на кучиња спасувачи е најголемата организација во светот посветена на обука на кучиња и нивните идни тренери и колеги“
, додаваат тие.

„За 25 години работење, единиците за кучиња SICS – Scuola Italiana Cani Salvataggi спасија животи на стотици луѓе“, заклучиле од здружението.

 

Видео на денот