• злоупотреба

Австрија шокирана: Негуватели во дом за стари лица малтретирале и сексуално злоупотребувале пензионери

Австриските власти истражуваат злоупотреба на луѓе во дом за стари и немоќни лица во Долна Австрија. Од пролетта оваа година, австриските власти ги истражуваат наводите дека четворица вработени ги мачеле и сексуално ги злоупотребувале луѓето во домот за стари и изнемоштени лица во Зиценберг-Редлинг. Досега четворица осомничени – три жени и еден маж на возраст …

Австрија шокирана: Негуватели во дом за стари лица малтретирале и сексуално злоупотребувале пензионери Read More »