• жито

Бугарија го стопира украинското жито до крајот на годинава

Бугарија, заедно со Полска, Унгарија и Романија, кои добија дозвола од Европската унија да го забрани увозот на украинско жито, побараа продолжување на ограничувањето до крајот на годината, објави бриселското електронско издание Еуроактив. На состанокот на Советот на ЕУ за земјоделство и рибарство во Брисел, бугарскиот заменик министер за земјоделство, Георги Сабев, вчера изјави дека …

Бугарија го стопира украинското жито до крајот на годинава Read More »