• загаден воздух

Во ноќта на коледарските огнови, воздухот во Велес бил најотровен зимава

Изминатата ноќ во Велес е измерена највисоката вредност на загадување во градот со ПМ10 честички во последните 30 дена, покажуваат резултатите од мерните инструменти на Министерството за животна средина. Вчера, во ноќта кога велешани масовно ги палеа коледарските огнови, имало 133 милиграми ПМ10 честички на метар кубен. На полноќ Велес беше најзагаден град во земјава …

Во ноќта на коледарските огнови, воздухот во Велес бил најотровен зимава Read More »