• володимир зеленски

Зеленски разреши шефови на три регионални ограноци на СБУ

Украинскиот претседател Володимир Зеленски разреши од должност шефови на три регионални ограноци на највисоката безбедносна агенција на Украина (СБУ). По наредба на Зеленски разрешени се шефовите на ограноците на СБУ во Киевската област, во Лвовската област и во Тернополската област. Кабинетот на Зеленски не ги соопшти причините за нивната смена. Зеленски минатиот месец ги разреши …

Зеленски разреши шефови на три регионални ограноци на СБУ Read More »