• војдан чернодрински

Режисерот Бранко Брезовец го постави „Хамлет“ во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп

Најнова претстава на сцената на Театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп е „Хамлет“, поставена во режија и адаптација на познатиот хрватски театарски режисер Бранко Брезовец. Трагедијата „Хамлет“ од Вилијам Шекспир во адаптацијата на Бранко Брезовец е надградена со текстови од драмите „Во малиот дворец“ на Станислав Игнациј Виткиевич и „Чест“ на Васил Иљоски. Премиерната изведба се …

Режисерот Бранко Брезовец го постави „Хамлет“ во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп Read More »