• влез

Поранешен фински премиер: 99,9% сум сигурен дека Финска ќе се приклучи на НАТО

Финска има 99,9% шанси да се приклучи на НАТО, изјави поранешен премиер на земјата за Би-Би-Си. Александар Стуб, кој беше премиер од 2014 до 2015 година, вели дека финскиот претседател утре ќе ја објави намерата на Финска да се приклучи на алијансата, по што ќе следи соопштение од владата во текот на викендот и заедничка …

Поранешен фински премиер: 99,9% сум сигурен дека Финска ќе се приклучи на НАТО Read More »