• вакцинација

Планот за вакцинација против коронавирусот пропадна, во моментов има повеќе од 500 подсоеви на омикрон

Помеѓу 8.000 и 10.000 луѓе умираат од ковид-19 секоја недела, соопшти епидемиологот Марија Ван Керхове, која го предводи тимот за следење на заразните болести на Светската здравствена организација (СЗО), пренесува ТАСС. Таа наведе дека целта на СЗО за вакцинирање на 70 отсто од населението во секоја земја не е постигната. Според нејзините зборови, вакцинацијата против …

Планот за вакцинација против коронавирусот пропадна, во моментов има повеќе од 500 подсоеви на омикрон Read More »