• студија

„Астра-Зенека“ ги објави резултатите од студијата: Терапијата со антитела не успеа да спречи развој на ковид 19

Англиско-шведскиот производител на лекови Астразенека во вторникот објави дека нивната терапија со моноклонални антитела, АЗД7442, не помогна во спречување на болест од ковид-19 кај луѓе кои биле изложени на коронавирус. Компанијата соопшти дека во студијата учествувале невакцинирани лица постари од 18 години, кои биле во контакт со заразени во последните осум дена. Во споредба со …

„Астра-Зенека“ ги објави резултатите од студијата: Терапијата со антитела не успеа да спречи развој на ковид 19 Read More »