Изложбата „Колаж на еден разурнат град“ е поставена во Музејот на град Скопје

Збирката разгледници од старо Скопје од фондот на Музејот на град Скопје е основата за подготовка и поставување на изложбата „Колаж на еден разурнат град“, која беше отворена на 26 јули по повод 58 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје. Збирката содржи разгледници од крајот на 19-ти до крајот на 20 век, додека во фокусот …

Изложбата „Колаж на еден разурнат град“ е поставена во Музејот на град Скопје Read More »