• стар леб

ФОТО | Бриош пржени стапчиња: вкус на крофни за само 7 минути!

Сигурно кога имате вишок леб, си правите пржени лепчиња. Овој пат, се инспирирав од бриош лебот со краен рок до утре, кој ми останал во кујна и направив сладок појадок. Едно од имињата на францускиот тост е poor knights, или „сиромашните витези“, реферирајќи на едноставноста на рецептот, но и декаденцијата на сладок леб кој се …

ФОТО | Бриош пржени стапчиња: вкус на крофни за само 7 минути! Read More »