• спонзор

ЕП ја прогласи Русија за спонзор на тероризмот

Пратениците на Европскиот парламент ја прогласија Русија за „држава спонзор на тероризмот“, јави Еуроњуз. Парламентот денеска усвои резолуција за најновите случувања во „руската брутална, агресивна војна против Украина“. Претставниците истакнаа дека намерните напади и злосторства извршени од страна на руските сили и нивните агенти врз цивилите во Украина, уништувањето на цивилната инфраструктура и другите сериозни …

ЕП ја прогласи Русија за спонзор на тероризмот Read More »