• шампон

Уништени 86 килограми шампон од коњски опаш „Докторс“ – не е безбеден

Државниот здравствен и санитарен инспекторат уништи 86 килограми шампон за коса, марка „Докторс“ увезен од Србија, затоа што не одговарал на правилникот за критериумите за микробиолошка и хемиска чистина на козметичките производи и методите за проверка на тие критериуми. Во шампонот бил детектиран зголемен број на живи аеробни микроорганизми. Рокот на употреба на овој препарат …

Уништени 86 килограми шампон од коњски опаш „Докторс“ – не е безбеден Read More »