• сараево

Во Сараево парадата на гордоста се одржа под мотото – Смрт на фашизмот, слобода на љубовта

Со силни безбедносни мерки, околу 1.000 граѓани се вклучија во борбата за правата на ЛГБТИК лицата во БиХ. Овогодинешната поворка се одржува под мотото „Семеен собир“, а насобраните сакаат да го свртат вниманието на важноста на поддршката на квир семејството на луѓето. Припадниците на ЛГБТИК популацијата во БиХ секојдневно се соочуваат со јавна осуда, навреди, …

Во Сараево парадата на гордоста се одржа под мотото – Смрт на фашизмот, слобода на љубовта Read More »