• режисер

Интервју со театарскиот режисер Синиша Евтимов: Живееме во една прилично луда доба

Со четири поставени претстави на сцената на четири театри во Велес, Прилеп и во Скопје, Синиша Евтимов во текот на 2021 година беше најангажираниот театарски режисер, а неговите претстави ќе може да се погледнат и во текот на оваа година. Театарската уметност во текот на 2020 година речиси да беше згасната. Неизвесноста што ја донесе …

Интервју со театарскиот режисер Синиша Евтимов: Живееме во една прилично луда доба Read More »