Tag : ретро

Магазин Филм и ТВ

„ЕКВ“ го претставија новиот тапанар, Боб Дилан го објави деветтиот албум и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден, 9 април, ќе по паметиме по неколку важни настани кои ја одбележаа музиката низ историјата, а за кои ќе имате прилика да прочитате...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Родена е Били Холидеј, Балашевиќ го објави албумот со кој почна соло кариера и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја, 7 април, ќе го паметиме по раѓањето на џез пејачката Били Холидеј, меѓутоа и по уште неколку важни настани за...
Магазин Филм и ТВ

Боб Марли на 16 години објави прва песна, Сид Берет ги напушти „Pink floyd“ и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден, 6 април, во музичката историја го паметиме по неколку исклучително важни настани, а во продолжение прочитајте за некои од нив… 1961 година –...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Заборавениот „Американски план“: Жените биле затворани зашто се верувало дека се сексуално неморални (ФОТО)

Слободен печат
Во текот на 20 век во Америка била широко распространета малку позната владина програма, поради која луѓето без судење, само затоа што имале сексуално преносливи...
Магазин Ретро

Сајмон и Гарфункел го објавиja 4. издание, „Идоли“ почнаа со снимање на првиот албум и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја ќе го паметиме по објавувањето на неколку култни албуми, чии песни и ден денеска се слушаат. Во продолжение прочитајте за...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Родени се Марвин Геј, Горан Каран и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја го паметиме по неколку важни настани кои оставија длабок печат во оваа уметност, како што е раѓањето на Марвин Геј,...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Родена е Маргарита Стефановиќ, а убиен е Марвин Геј и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја Балканот го памети по раѓањето на „црната принцеза“, неверојатната Маги од култните „ЕКВ“, додека на светската сцена се одиграа други...
Магазин Ретро

Роден е Ангус Јанг, Џими Хендрикс првпат запали гитара на сцена и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја го одбележаа повеќе работи, меѓутоа, моментот кога легендарниот Џими Хендрикс запали гитара на сцена дефинитивно е нешто што остави голем...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Аница Добра, Ена Беговиќ, Ана Сасо… Седумте култни икони на Југославија кои оставија печат на многу генерации

Теодора Циклевска
Секое време си го носи своето, а овие жени некогаш биле отелотворување на сексапилот на бројни генерации на просторите на поранешна Југославија. Аница Добра (56)...
Магазин Магазин слајдер Ретро

Родени се Ерик Клептон и Селин Дион, „Леб и сол“ го објавија албумот „Као какао“ и други настани кои ја одбележаа музиката низ историјата…

Слободен печат
Денешниот ден во музичката историја го одбележуваат неколку интересни настани, а 30 март најмногу ќе го паметиме по раѓањето на славните Ерик Клептон и Селин...