• ресторан

Американски Доминос не успеа да ги убеди Италијаните во нивните пици, го затвори и последниот ресторан

По седум години откако започна со работа во Милано, американскиот ланец Domino’s pizza ја напушти Италија, откако не успеа да ги придобие Италијанците. Гигантот на пазарот за брза храна ја затвори и последната од своите 29 продавници на Апенинскиот Полуостров, по борбата да се позиционира во земјата што покажа оти тешко е да се придобие …

Американски Доминос не успеа да ги убеди Италијаните во нивните пици, го затвори и последниот ресторан Read More »