• пристапни преговори

Италијанскиот премиер Драги : Пристапни преговори со Македонија и Албанија веднаш

Италијанскиот премиер Марио Драги денеска побара „веднаш“ да започнат пристапните преговори на Македонија и Албанија со ЕУ, а побара и „забрзување“ на преговорите со Србија и со Црна Гора. Во време кога ЕУ го засили единството и ја поддржува Украина во борбата против руската офанзива, „целосна интеграција на земјите кои покажуваат европски аспирации не претставува …

Италијанскиот премиер Драги : Пристапни преговори со Македонија и Албанија веднаш Read More »