• Причина

Курти: Непризнавањето од Србија причина за застој на регионалните иницијативи

Премиерот на Косово, Албин Курти во изјава за медиумите, го објави својот предлог на Самитот на лидерите на Западен Балкан, истовремено велејќи дека причината за стагнацијата на регионалните иницијативи е непризнавањето на Косово од страна на Србија. – Бев и на друга регионална конференција во Солун. Дадени беа разни иницијативи кои ги прават заедно балканските …

Курти: Непризнавањето од Србија причина за застој на регионалните иницијативи Read More »