• правилник

Судскиот совет го измени правилникот за рангирање на кандидатите за избор на судија во повисок суд

Судскиот совет на 488 седница ги разгледа и донесе измените на Правилникот за начинот на рангирање на кандидатите за избор на судија во повисок суд, со кои се исполнуваат дел од препораките, нотирани во извештајот на Оценската мисија на ЕУ за работата на советот. Секоја дополнителна работа на судијата ќе се земе во предвид, а …

Судскиот совет го измени правилникот за рангирање на кандидатите за избор на судија во повисок суд Read More »