• поскапувања

Во Хрватска казни за трговците кои нема да ги вратат старите цени

Премиерот на Хрватска, Андреј Пленковиќ денеска најави казни за трговците кои нема да ги вратат старите цени што неоправдано ги покачија при конверзија од куна во евро, кое на 1 јануари стана официјална валута во таа земја. Тој на седницата на Владата рече дека тоа се однесува на тие кои неоправдано ги зголемиле цените при …

Во Хрватска казни за трговците кои нема да ги вратат старите цени Read More »