• питер џексон

Рецензија: „The Beatles: Get Back“: На покривот

Еден од најлгендарните концерти во историјата на поп и рок музиката е секако последниот концерт на Битлси на покривот на студиотo „Ејпл“ во Лондон во 1969 година. Дотолку е по катарзична и метафората за нивната конечна разделба, се разидоа откако беа на покривот на популарноста. Седумипол часовниот cinema verite на Питер Џексон е документарен филм …

Рецензија: „The Beatles: Get Back“: На покривот Read More »