• перформанс

Стивен Фридман: Моите ракописи мора да зрачат со убавина

Стивен Фридман е молекуларен биолог што завршил на Харвард, визуелен уметник и филозоф-визионер кој сите свои спознанија и идеи ги изложува во една многу необична претстава, која на 18 јули ја изведе и во Скопје. Многу необичен и специфичен гостин имаше Амбасадата на САД во Скопје во изминатите десетина денови. Станува збор за личност која …

Стивен Фридман: Моите ракописи мора да зрачат со убавина Read More »