-8 C
Скопје

Tag : педијатри

Здравје Магазин Магазин слајдер Семејство

Како подготвеноста во градинките им помага на децата во целиот образовен процес

Слободен Печат
Градинката всушност има многу важна улога за успехот на детето во средно училиште и целиот образовен процес, покажува новата студија објавена од Американската академија за...
Здравје Магазин Магазин слајдер Семејство

Експерите објаснуваат: Дали и колку долго треба да го оставите бебето да плаче?

Слободен Печат
Иако е контроверзно прашање, методот на „нека се исплаче “ или „cry it out“ го практикуваат многу родители. Методот е осмислен во 1980 година од...
Вести Свет

Индија: Екипа педијатри упатена во болница каде за еден месец починале 100 деца

Слободен печат
Индиското Министерство за здравство денеска упати екипа педијатри и други медицински стручњаци во градот Кота, во западна Индија, каде во последниот еден месец во државната...
Здравје Магазин

Гер­ман­ски­те пе­ди­јат­ри пре­дуп­ре­ду­ваат: Здра­ви­те де­ца не тре­ба да избег­ну­ва­ат глу­тен

Слободен печат
Во де­неш­но вре­ме по­ли­ци­те на су­пер­мар­ке­ти­те се препол­ни со раз­лич­ни ви­до­ви храна. Дел од таа хра­на во сво­јот сос­тав сод­ржи глу­тен, а дел од неа...
Вести Регион

ХРВАТИТЕ БАРААТ ПЕДИЈАТРИ, но никој не се јавува за работа: Нудат плата од 2.000 евра, бонуси и стан!

Слободен печат
Ниту една пријава не стигнала на огласот на Домот за здравје во Дубровник, кој барал педијатри иако нудат плата од 2.000 евра, стан од 55...