• пазар на труд

Битиќи: Бизнисмените се жалат дека огромен број од невработените немаат соодветни квалификации

Вицепремиерот Фатмир Битиќи вечерва се обрати на настан за доделување на стипендии за додипломски студии во организација на фондацијата „Албиз”, а во обраќањето рече дека компаниите во земјава се жалат дека огромен број од невработените немаат соодветни квалификации и поради тоа не се конкурентни на пазарот на трудот. „Апелирам дуалното образование да биде клучот на …

Битиќи: Бизнисмените се жалат дека огромен број од невработените немаат соодветни квалификации Read More »