• палестина

Речиси 80 проценти од Палестинците сакаат Абас да поднесе оставка

Речиси 80 проценти од Палестинците сакаат да поднесе оставка палестинскиот претседател Махмуд Абас, што се смета за одраз на гневот на јавноста поради смртта на уапсен активист и задушување на протестите во текот на летото, покажуваат новите анкети на јавното мислење. Поддршката за Хамас – ривалот на Абас, се зголеми по единаесетдневната војна во појасот …

Речиси 80 проценти од Палестинците сакаат Абас да поднесе оставка Read More »