• палермо

Мигранти скокнале во море во обид да допливаат до Италија (ВИДЕО)

Околу 70 мигранти денеска скокнале во морето од шпанскиот спасувачки брод „Раширени раце”, во обид да допливаат до блиското италијанско пристаниште Палермо. Мигрантите кои скокнале во морето се дел од група од околу 270 мигранти кои ги пронашла италијанската крајбрежна стража и полицијата. Мигрантите биле поделени во три спасувачки бродови помеѓу 8 и 10 септември, а екипажот …

Мигранти скокнале во море во обид да допливаат до Италија (ВИДЕО) Read More »