• омикрон сој

Како сојот омикрон влијае на закрепнувањето на глобалната економија

Кон крајот на ноември минатата година се доби впечаток дека пандемијата штотуку започна. Глобалните берзи паднаа за пет отсто, бидејќи вестите за ковид мутацијата што ќе стане позната како омикрон сој беа ограничени, па и инвеститорите стравуваа од нови мерки и ограничувања за заштита или, пак, дека луѓето доброволно ќе се затворат. Зајакнаа валутите како …

Како сојот омикрон влијае на закрепнувањето на глобалната економија Read More »