• обвинител

ДКСК: За забрана на вршење јавнообвинителска дејност надлежен е државниот јавен обвинител, не Комисијата

Државното правобранителство од Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) побарало да донесе одлука за суспензија на обвинителите од ОЈО Скопје Гаврил Бубевски и Артан Ајро поради сомневања за судир на интереси во врска со случајот „Трансмет“. ДКСК вели дека нема таква надлежнот и оти забрана за привремено вршење на јавнообвинителска дејност согласно закон може …

ДКСК: За забрана на вршење јавнообвинителска дејност надлежен е државниот јавен обвинител, не Комисијата Read More »