• носете

Американска здравствена студија: Носете две маски една преку друга!

Истражувачите на американската влада објавија дека потврдиле дека користењето на две санитарни маски една преку друга го забавува ширењето на коронавирусот подобро од користењето на само една маска, и дека ваквото користење на две маски им се препорачува на сите граѓани. Државниот Центар на САД за контрола и превенција од болести (ЦДЦ) извести денес за …

Американска здравствена студија: Носете две маски една преку друга! Read More »