• никола димитров

Димитров: Бугарија да не се меша во внатрешните македонски работи

Во Договорот одредбата за немешање во внатрешните работи е реципрочна. И во тоа смисла нашата обврска да не се мешаме во бугарските внатрешни работи постои, но постои и обврска за Бугарија да не се меша во внатрешните македонски прашања. Туку можеби прво прашање е правото на самоопределување и самоизјаснување и тука е тој судир на …

Димитров: Бугарија да не се меша во внатрешните македонски работи Read More »