• музеи

ФОТО+ВИДЕО: Околу 600 илјади книги, вредни 6 милиони евра, чмаат во подруми

Околу 600.000 книги за кои се потрошени 6,1 милиони евра преку Министерството за култура уште од 2009 година никако да стигнат до своите читатели. Државниот завод за ревизија деновиве, при извршената ревизија во ова Министерство, констатира дека „започнувајќи од 2009 година се отпочнати 11 капитални проекти за печатење книги, од кои дел сѐ уште во …

ФОТО+ВИДЕО: Околу 600 илјади книги, вредни 6 милиони евра, чмаат во подруми Read More »