• мирослав лајчак

Лајчак со детали од договорот: „Србија нема да се спротивстави на членството на Косово во ниту една меѓународна организација“

Специјалниот претставник на Европската унија (ЕУ) за дијалогот меѓу Србија и Косово, Мирослав Лајчак изјави дека договорот меѓу претседателот на Србија, Александар Вучиќ и премиерот на Косово, Албин Курти претставува пресвртница во процесот на нормализација на односите. „Сега двете страни треба да ги спроведат сите членови од договорот за патот кон нормализација на односите меѓу …

Лајчак со детали од договорот: „Србија нема да се спротивстави на членството на Косово во ниту една меѓународна организација“ Read More »