4 C
Скопје

Tag : милорад стојмановски

Ви Препорачуваме Слободен удар

Дваесет илјади евра под морето на ФФМ

Милорад Стојмановски
За да се сочува власта, треба некогаш да се „вложат“ и 300.000 евра. Толку изнесува вкупната награда што самите си ја поделија фудбалските челници, поточно...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Наводно го чуваат, низводно го пуштаат

Милорад Стојмановски
Поради ерозијата на политичката одговорност Водно се соочува со нова урбанизација, иако со децении е пошумувано за да го штити Скопје од поплави и свлечишта....
Ви Препорачуваме Слободен удар

Илјадници убиства на правдата

Милорад Стојмановски
Двата случаи – бегството на Игор Спасов и непотребното обновување на предметот „Монструм“ – потврдија дека процесот на дефилтрација во судството не запрел и по...
Ви Препорачуваме Слободен удар

Тече Вардар од Миравци кон Катар?

Милорад Стојмановски
Спасот на фудбалскиот клуб Вардар се наѕира, по апелот за помош од навивачката група „Комити“. Спортските портали дознаваат дека скопскиот градоначалник Петре Шилегов отстапил од...
Ви Препорачуваме Слободен удар

(За)грозен Охрид

Милорад Стојмановски
Дебатите за природното и културно наследство, за кое УНЕСКО укажува дека е загрозено, го наметнаа клучното прашање: што сакаме Охрид да биде – Дубровник или...
Ви Препорачуваме Колумни

Селекторот избира, претседателот го бираат

Милорад Стојмановски
Наближува Нова година, кога формално-правно завршува соработката меѓу селекторот на најдобрата македонска репрезентација, Игор Ангеловски и Фудбалската федерација на Македонија, а Управниот одбор на ФФМ,...
Ви Препорачуваме Колумни

Црвената гол-линија на Пандев

Милорад Стојмановски
Го прелистувам неделникот на НИП „Нова Македонија“ од пред речиси три децении. Пишува: Пулс, број 2, година I, 31 јануари 1991, цена 15 динари. На...
Ви Препорачуваме Колумни

Езерата се повлекуваат во себе, се срамат од луѓето!

Со ова темпо на намалување на Преспанското Езеро, минимумот на водостојот може да биде достигнат уште кон крајот на октомври или почетокот на ноември, тврдат експерти. Откако со Мавровското, пак, го „допревме дното“, сега ќе почнело да се полни, велат други експерти. Оние исти експерти, од државните...
Ви Препорачуваме Колумни

Новинарите не носат панцири на фронтот за вистината

Во само една вечер двајца новинари добија смртни закани – едниот преку Фејсбук, а вториот и „во живо“, „надграден“ со физички напад. Мирослава Бурнс од...
Ви Препорачуваме Колумни

Патот до пеколот е поплочен со скриени камери

Црната кампања како одраз на немоќта на партиите да ја освојат власта со вистински политички програми, идеи и со авторитетни личности, добива нови димензии спроти...