• миење

Конечно е познат одговорот на оваа вечна дилема: Што е подобро, месото да го измиете со вода или со оцет?

Пред да почнат со готвењето, многу луѓе се трудат да измијат суровото месо под млаз вода, но дали такво нешто е навистина потребно? Вистина е дека месото може да содржи разни бактерии и вируси, а тоа е една од главните причини зошто многумина пред да го зготват, се одлучуваат да го измијат под млаз вода. …

Конечно е познат одговорот на оваа вечна дилема: Што е подобро, месото да го измиете со вода или со оцет? Read More »