Tag : мерсиха шукри

Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: Мерсиха Смаиловиќ, активистка за човекови права, хуманитарка

Слободен печат
– И покрај тоа што имаме исти имиња, припаѓаме на различни етникуми кои живеат во Македонија. Ја издвојувам пред сè како жена борец, која неуморно...
Жена Магазин Слајдер

Интервју со Мерсиха Шукри: Секогаш сум искрена и критична, најмногу кон себе

Јасмина Кантарџиева Димков
Се одлучила за харфа зашто универзумот така сакал, а велат ништо не е случајно во животот. А, кога Мерсиха Шукри свири на харфа, целиот универзум...